Quantum in de klas - Quantum Ready, quantum voor iedereen

Nieuwe kwantum modules voor NLT en Wiskunde D

In deze workshop kun je kennis maken met nieuwe lesmodules rond moderne quantumtechnologie. Samen bespreken we welke ondersteuning de TU Delft kan bieden voor docenten die het materiaal graag willen uitproberen in de klas, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de technologie van vandaag en morgen. Ook voor TOA's is er genoeg te doen!

De bijeenkomst wordt geopend met een lezing door onderzoeker Laurens Feije van QuTech, die zelf ook heeft meegeschreven aan het materiaal en de link tussen theorie, experiment en wiskunde zal toelichten.

Kansen met Quantum
Deze lesmodule nlt behandelt de wiskunde achter quantumcomputers en -cryptografie op niveau van 5/6 vwo. Daarbij worden natuurkunde, kansrekening en matrixrekenen aan elkaar gekoppeld. Het materiaal is dus ook goed te gebruiken bij wiskunde D.

Quantum Ready!
Een nieuwe module voor havo 4 / 5 die laat zien dat quantumtechnologie nu al ons leven sterk beïnvloedt. Bovendien wordt in ieder hoofdstuk de verbinding gelegd met de biologie en ontdek je dat de natuur een hele slimme quantumingenieur is.

QLab Delft
In Delft wordt een QLab ontwikkeld ter ondersteuning van de nlt-modules. Je kunt deze cursusavond ook een kijkje nemen in de eerste versie van dit lab en ervaren welke experimenten er zoal beschikbaar zijn voor leerlingen, ook voor profielwerkstukken. De bijeenkomst is dus ook zeer geschikt voor TOA's!

Opzet van het programma 15 oktober:

16:00 - Informele kennismaking (met elkaar en lesmateriaal)
16:30 - Lezing door onderzoeker Laurens Feije
17:15 - Introductie nieuwe modules
17:45 - Maaltijd en netwerkmoment
18:30 - Zelf aan de slag met module naar keuze
20:00 - Einde

Doelgroep: Voor docenten natuurkunde, wiskunde, informatica, nlt en TOA's

Locatie en tijd: TU Delft Science Centre workshopruimte, van 16-20 uur (incl maaltijd)

Begeleiders

Rutger Ockhorst, Lodewijk Koopman, Silvester Infante Ferreira

Aanmelden

Voor meer infoermatie over kosten en aanmelden: zie website van Bètapartners Zuid-Holland.