Verslag van de Nationale conferentie nlt 2024

images.png

De wereld van natuurwetenschappen en technologie vraagt aan alle kanten om samenwerking. Niemand weet alles en de vraagstukken hebben wel al die verschillende inbreng nodig. De verschillende disciplines moeten daar een stem in hebben Science (Natuurwetenschap), Technologie, Engineering en Mathematics (wiskunde), STEM. In nlt komen deze facetten samen, op een manier die bij de afzonderlijke vakken moeilijker te realiseren is.

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag.

OPENINGSLEZING

De openingslezing werd verzorgd door Erik Faber van de Universiteit Twente. Hij liet zien hoe ingenieurs leren te ontwerpen in interdisciplinaire teams en hoe dat in vervolgopleidingen al wordt vormgegeven.

Werkgroepen van het ochtendprogramma (11:00-12:30)

Kijk hier voor de uitgebreide beschrijvingen van de workshops in de ochtend.

Klik op de werkgroep om de presentatie van de werkgroepleider te bekijken.

Werkgroepen van het middagprogramma (14:00-15:30)

Kijk hier voor de uitgebreide beschrijvingen van de workshops in de middag.

Klik op de werkgroep om de presentatie van de werkgroepleider te bekijken.

images.jpg

WE HEBBEN ONZE STEM LATEN HOREN

In de lunchpauze gingen we met elkaar in gesprek over nlt op jouw school. Wat gaat er goed op jouw school en waar loop je tegenaan? Waar kunnen we elkaar bij helpen? De onderzoeksrapporten van de laatste jaren bieden ons hiervoor handvatten.

WEGENS SUCCES GEPROLONGEERD

De experimenteerkermis sloot deze dag af met allerlei leuke praktische opstellingen die zo in de klas kunnen worden gebruikt.