Privacy Verklaring voor Leden

De Vereniging NLT gaat zorgvuldig om met de gegevens van haar leden en overige betrokkenen. Hieronder vind je hoe wij de gegevens van onze leden verzamelen en hoe wij ze vervolgens gebruiken. Overige betrokkenen schrijven zich via deze website in voor onze nieuwsbrief en geven daarmee toestemming voor het versturen van de nieuwsbrief (5 keer per jaar) en uitnodigingen voor onze bijeenkomsten.

Toelichting op het verstrekken van persoonsgegevens leden

Lidmaatschap van de Vereniging NLT is bedoeld voor scholen. De scholen verstrekken persoonsgegevens van hun medewerkers aan de Vereniging NLT.

Vereniging NLT is te kwalificeren als ontvanger van de persoonsgegevens van medewerkers die u aan ons doorgeeft. Vereniging NLT verwacht dat medewerkers aan de betrokkenen kenbaar maakt dat zij de persoonsgegevens met Vereniging NLT delen. Medewerker dienen het bevoegd gezag van de organisatie die zij vertegenwoordigen op de hoogte stellen van het verstrekken van persoonsgegeven aan de Vereniging NLT.

Het gaat om de volgende categorieën persoonsgegevens van de geregistreerde personeelsleden van uw school als lid van de Vereniging NLT:

  • contactgegevens: email adres
  • persoonsgegevens: naam
  • aanstelling gegevens: functie en rol binnen de school
  • functionele gegevens: inlognaam
  • digitale sporen: ip-adres, locatie, surfgedrag op moduledatabase

Ook de vaksteunpunten nlt zijn te kwalificeren als ontvangers van persoonsgegevens. Zij ontvangen de volgende gegevens via de Vereniging NLT:

  • persoonsgegevens: naam
  • aanstelling gegevens: functie

Toelichting op het gebruik van persoonsgegevens leden

De Vereniging NLT bewaart, verwerkt en gebruikt de schoolgegevens van haar leden en de persoonsgegevens van de individuele medewerkers voor de volgende doeleinden:

Gebruik binnen module-database

  • Toegang tot moduledatabase die alleen voor leden beschikbaar is;
  • Raadpleging van gebruikers over ervaringen met NLT-modules, docentenhandleidingen en toetsen;
  • Informatie over activiteiten en modules van Vereniging NLT via moduledatabase;
  • Informatie-voorziening door vaksteunpuntcoördinatoren middels prikbord en mails;
  • Facturatie van contributie en inschrijving voor de nationale conferentie nlt;

Gebruik binnen e-mailprogramma mail-chimp

  • Versturen van een nieuwsbrief via het e-mailprogramma mail-chimp;
  • Uitnodigingen voor bijeenkomsten, zoals nationale conferentie nlt en jaarvergadering via het e-mailprogramma mail-chimp;

Voor meer informatie over de A.V.G, zie de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Voor vragen over deze tekst en de bijbehorende verklaring kunt u contact met ons opnemen via info@betavak-nlt.nl