Moduleschrijver voor de onderbouw

Binnen de Vereniging NLT ontwikkelen we lesmateriaal voor én met VO docenten. Lijkt het jou leuk om als VO docent ook mee te schrijven aan een nieuwe module?

Op dit moment is de Vereniging NLT druk bezig met het ontwikkelen van een onderbouwprogramma voor nlt. Vanaf schooljaar 2026-2027 moet er een compleet programma zijn voor klas 1, 2 en 3. Ook voor de onderbouw werken we met interdisciplinaire modules, waarin ook veel aandacht is voor de 21e eeuwse vaardigheden. Duurzaamheid en digitale technologieën zijn belangrijke thema’s binnen het programma. Inmiddels zijn de eerste drie modules opgeleverd. Daarnaast zijn er veel ideeën en initiatieven voor nog meer nieuwe modules.

Meeschrijven aan een module kan op verschillende manieren:

  • Je vormt samen met collega’s een auteursteam om een module te ontwikkelen, waarbij jullie zelf een onderwerp in kunnen brengen.
  • Je sluit je aan bij een bestaand auteursteam.
  • Je herschrijft, eventueel samen met collega’s, een bestaande pré-module.

Natuurlijk word je gefaciliteerd voor jouw werkzaamheden. Dat kan bijvoorbeeld via een detachering vanuit jouw school naar de vereniging (of naar een vaksteunpunt), of je ontvangt rechtstreeks een financiële vergoeding van de vereniging.

Voor een aantal onderwerpen of thema’s zoeken we nog VO docenten:

  • Duurzaam transport (Hoe duurzaam is elektrisch fietsen? Kun je duurzaam vliegen? Etc.)
  • Een gezond ontbijtje (doorontwikkelen pré-module)
  • Afval en vervuiling op school (doorontwikkelen pré-module)
  • Topsporters in beweging (doorontwikkelen pré-module)

Heb je zelf een interessante suggestie voor een onderwerp of thema? Dan horen we dat graag en gaan we kijken wat daarvoor de mogelijkheden zijn.

Interesse om mee te doen met de ontwikkeling van het nlt onderbouwprogramma? Neem contact op met onze projectleider onderbouw Joris de Vries via joris@verenigingnlt.nl.