Waarom nlt?

Er zijn verschillende redenen om voor nlt te kiezen. De meeste leerlingen benoemen vooral de breedheid van het vak, veel variatie, voor ieder wel wat leuks, maar ook verdieping op bestaande vakken. Dat het geen centraal examen heeft, wordt ook door vele leerlingen benoemd.

Klik op de afbeelding om meer te lezen over het bètavak Natuur, Leven en Technologie en scroll door alle afbeeldingen heen!

Wat zeggen andere leerlingen over nlt?

Hieronder enkele reacties van leerlingen over het vak Natuur, Leven en Technologie:

  • Het vak verveelt geen moment. Je krijgt van alles wat. Deze variatie spreekt me erg aan. Natuurlijk ligt het ook aan de module die je op dat moment volgt; of het onderwerp je ligt of niet. Maar over het algemeen (als je alles bijhoudt) is het vak zeker te doen. Je bent niet gewoon 'droge' stof aan het leren, maar je past het geleerde toe in de praktijk (practica, zelf koken!, DNA isoleren)
  • Omdat nlt gaat over de samenhang tussen verschillende bètavakken en dus meer is zoals in de praktijk.
  • Nlt geeft je een breed overzicht van de bètawereld
  • Als je nog niet zeker weet wat je als vervolgstudie wilt gaan doen, dan is het handig om nlt te kiezen, omdat je dan allemaal modules ziet die afwijken van de standaard vakken.
  • Omdat het geen eindexamenvak is.
  • Het is een leuk, niet extreem moeilijk vak. Je werkt vaak samen in groepjes zodat je taken kunt verdelen. Je hebt weinig schriftelijke eindexamen wat heel erg scheelt. Je werkt vaak op computers. De meeste modules zijn leuk.
  • Je doet extra vaardigheden op en je krijgt meer ervaring in het maken van verslagen en onderzoek doen.

Over ons

De Vereniging NLT is van en voor scholen. Ze houdt zich bezig met de kwaliteit van het vak nlt en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en kwaliteitsbewaking van modules. Bovendien behartigt de vereniging de belangen van het vak, de nlt-docenten en TOA's, de schoolleiders en de leerlingen.

Lees meer >